Angeles i Enrique su novo pojačanje u PRONI-ju. Godinu dana, ovo dvoje mladih će biti dio naše organizacije i kreatori novih, zanimvljivih i korisnih aktivnosti za mlade iz područja održivog razvoja.

Angeles Madueno Triguillos i Enrique Martos Sanchez, oboje iz Cordobe dio su projekta STRONGER TOGETHER, kojeg naša organizacija provodi kroz program Europskih snaga solidarnosti. Započeo je u ožujku i trajat će do kraja veljače sljedeće godine. Cilj ovog projekta informirati i educirati mlade iz naše zajednice, posebice one mlade s manje mogućnosti, o konceptu održivog razvoja, kako bi se i oni sami aktivirali i poduzimali različite aktivnosti koje doprinose cilju održivosti.

Angeles je prevoditeljica, govori francuski jezik, volonterka i aktivna u svojoj zajednici, a zanimljivo je da je zaljubljena u nogomet pa je već pronašla ženski nogometni klub u Osijeku, kojemu će se pridružiti narednih godinu dana.

Enrique završava studij kriminologije i bavi se break danceom , želio bi se baviti i socijalnim radom u zajednici. A zanimljivo je da je Enrique već – osječanin. Uključio se u projekt nakon što je proveo godinu dana na Pravnom fakultetu kroz program Erasmus+.

Kroz različite alate (članke, video zapise, foto uratke…) na  našim web stranicama  i stranicama društvenih mreža promovirat će ciljeve održivog razvoja.

Hangout aktivnostima koje će se održavati jednom mjesečno, mladima će približiti pojedina područja održivog razvoja i njihovu povezanost s našim svakodnevnim aktivnostima.

I naravno, opet će naši mladi sugrađani imati priliku učiti strani jezik, španjolski i francuski, besplatno od izvornih govornika.

Bit će ovo zanimljiva godina, puno kreativnih aktivnosti na otovorenom i kod nas u prostoru, pratite nas i vidimo se!

Projekt “Stronger together” je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije.