Nakon uspješno završenog prvog bloka predavanja na temu “Mapiranje zajednice i istraživanje potreba”, naši animatori su na kraćem odmoru, prije novih aktivnosti!

Nakon što smo uspješno završili prvi blok predavanja na temu “Mapiranje zajednice i istraživanje potreba”, naš se tim okrenuo drugim aktivnostima na projektu YES, a naši budući animatori otišli na zaslužen kraći odmor. Već početkom idućega tjedna, od 16. lipnja, predstoje nam pojedinače i manje skupne konzultacije, tijekom kojih će predavači i koordinator polaznika ovog atraktivnog obrazovanja, ponuditi smjernice za razvoj ideja za istraživanja u lokalnim zajednicama, koje će provoditi naši polaznici. Istraživanje ima za cilj scannirati turističke resurse koji postoje u našoj regiji, ali i snimiti sve ono što postoji kao potencijal za razvoj turističke djelatnosti. U suradnji s drugim subjektima u lokalnim zajednicama, kao što su lokalne samouprave, turistički uredi, drugi turistički subjekti koji nude ugostiteljsko-turističke usluge, te lokalno stanovništvo, naši će polaznici kreirati preporuke za razvoj turističke djelatnosti i učiniti presjek mogućih turističkih aktivnosti. Djelatnici PRONI Centra, njihove će preporuke i istaživanja objediniti u priručnik koji će služiti svima onima koji žele saznati više o našoj regiji, ali isto tako i koji žele razvijati programe i aktivnosti u svrhu bogatije turističke ponude našeg kraja.

U rujnu 2008. naši će animatori nastaviti s teorijskim dijelovima programa obrazovanja, kao i praktičnim aktivnostima kako im i slijedi.