U okviru projekta “Volonterski centar Vukovar” između 21. i 23. listopada održao se ciklus obrazovnih aktivnosti u području volonterstva, kako za organizatore volontiranja, tako i za volontere s područja grada Vukovara.

Tako je u suradnji s Volonterskim centrom Osijek održana edukacija “Uvod u menadžment volontera” te “Vrednovanje volontera” za 6 predstavnika organizatora volontiranja iz javnog i civilnog sektora s područja grada Vukovara, a ista je za cilj imala kroz teorijsko i praktično iskustvo omogućiti stjecanje znanja i vještina u području upravljanja s volonterima i organiziranju volonterskih programa, odnosno osposobiti i unaprijediti kapacitete organizatora volontiranja i njihovih koordinatora volontera.

U suradnji s OŠ Mitnica, pripremljene su i provedene radionice s 40 učenika 7. razreda te škole pod nazivom „Biti volonter“, a u svrhu upoznavanja istih sa „svijetom volonterstva“ i motiviranja na aktivniji angažman u svojoj školi i zajednici. Ujedno, ovim radionicama nastavljen je već započeti proces odgoja za volontiranje te razvoja školskog volonterstva.

Inače, ove obrazovne aktivnosti samo su dio projekta Volonterski centar Vukovar kojeg financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grad Vukovar.