U okviru projekta Reci NE, koji se provodi u partnerstvu s Općinom Stari Mikanovci, od 15. do 17. studenog održani su Dani otvorenih vrata “NE ovisnost”.

Tijekom trodnevnog programa, s kojim se započelo i obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti, održano je niz aktivnosti za djecu, školske djelatnike, predstavnike udruga s područja općine, djelatnike Općine i volontere.

Dani otvorenih vrata započeli su s organizacijom okruglog stola “Nužnost prevencije ovisnosti” 15. studenog, na kojemu su 20 predstavnika udruga, djelatnika Općine i volontera imali priliku čuti o trenutačnoj problematici u području ovisnosti te razmijeniti informacije o istoj, kao i podijeliti iskustva u provedbi preventivnih programa na području općine.

Dan poslije, 40 učenika OŠ Stjepana Cvrkovića Stari Mikanovci te djelatnika škole, Općine, PRONI Centra i volonteri, sudjelovali su u terenskoj posjeti terapijskoj zajednici u Vrbici koju vodi udruga NE-ovisnost iz Osijeka te na taj način iz prve ruke čuli o štetnosti i posljedicama ovisnosti o drogama, alkoholu, kockanju i modernim tehnologijama.

U četvrtak 17. studenog, 40 učenika ove škole svoj doprinos u borbi protiv ovisnosti dali su kroz organiziranu likovnu radionicu u njihovoj školi. Učenici su, pod mentorstvom nastavnice likovne kulture i uz potporu djelatnika PRONI Centra i volontera, izrađivali radove koji će u okviru medijske kampanje “Biram NE ovisnost” biti prikazani u trajanju od 6 mjeseci na jumbo plakatu na području općine, kao dio sveobuhvatne medijske kampanje kojom će se podizati svijest i isticati važnost cilja projekta.

Inače, Dani otvorenih vrata samo su dio projekta Reci NE sufinanciranog sredstvima EU, UP.02.2.1.08.0112, čiji je nositelj Općina Stari Mikanovci, a PRONI Centar partner na provedi.