Šef Delegacije EU-a, veleposlanik Paul Vandoren i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Andrej Plenković prisustvovat će službenom otvaranju Europskog tjedna na zagrebačkom Cvjetnom trgu u ponedjeljak, 2. svibnja u 9.30 sati.

Proslava Dana Europe nastavit će se u Osijeku u petak, 6. svibnja u 10.00 sati, na Trgu Ante Starčevića. Proslavi će prisustvovati predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, šef Delegacije EU veleposlanik Paul Vandoren, župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Građani Osijeka moći će saznati nešto više o pitanjima vezanim za EU na info štandovima koje će postaviti Delegacija EU-a, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Hrvatska gospodarska komora i udruga PRONI.

Nakon događanja na glavnom osječkom trgu, u „Auli“ osječkog Rektorata, na Trgu Sv. Trojstva 3, od 11.00 do 12.00 sati, održat će se javna rasprava pod naslovom “Što Europska unija donosi Hrvatskoj?” Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i šef Delegacije EU veleposlanik Paul Vandoren bit će glavni govornici tribine, a odgovarat će i na pitanja publike.

Više informacija o događanjima možete pogledati ovdje… 

Izvor: Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj