#iMOS2022  – Informiranje mladih Osijeka

Poziv mladima – iMOS 2022.

Regionalni info-centar za mlade Osijek i Savjetodavni odbor RICM-a vas pozivaju na  iMOS 2022. –  Sajam informiranja mladih Osijeka,  koji će se održati u ponedjeljak 24. listopada  2022., u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15, odnosno u velikoj konferencijskoj dvorani Stare pekare u Tvrđi (predavanje Prihvaćanje kao supermoć).

Kako je ovaj dan i 15. rođendan Regionalnog info-centra za mlade Osijek,  pripremili smo  šarolik program, a sve sa željom kako bismo vas MLADE potaknuli da krenete i sami tražiti  INFORMACIJE koje vas mogu odvesti u različite aktivnosti  i potaknuti neke pozitivne promjene u vašem životu.

Program:

11 – 12 satiUlicama našeg grada – Prometna kultura i navike ponašanja mladih u

         prometu, neformalna radionica, voditelj: Robert Škorvaga, Odsjek za

         prevenciju PU Osječko-baranjske

Kako poboljšati prometnu kulturu i maksimalno smanjiti rizik od prometne nesreće kod mladih ljudi? Tko su mladi vozači i vozači početnici?Mladi biciklisti u prometu i kako zadovoljiti nova pravila vezano za vožnju električnim romobilima?

13 – 14 sati – Tražiš posao? Što ima novo?, neformalna radionica,  voditeljice: Jagoda

                                 Ringel Kovačević, Jelena Vajnberger, Centar za informiranje i   

                                 savjetovanje o karijeri, Osijek i Ivana Šarić, EURES Osijek

Upoznajte se sa najnovijem stanju na tržištu rada vezano za mlade – koliko je i kojih slobodnih radnih mjesta, gdje pronaći informacije, radionice i osobno savjetovanje koj vam mogu pomoći u  traženju  posla (CISOK);kako promijeniti karijeru i besplatno se prekvalificirati  za tražena radna mjesta – iskoristiti Vaučere za obrazovanje; kako pronaći siguran posao u inozemstvu i kako iskoristiti sustav podrške koji vam u tomu može pomoći (EURES) – HZZ.

15 – 16 satiZdrava prehrana kao način života, neformalna radionica, voditeljica: Ivana

                                Sović, Nutricionističko savjetovalište pri Nastavnom zavodu za javno

                                zdravstvo Osječko-baranjske županije

Upoznajte područje Nutricionizma i Nutricionističkog savjetovanja koje vam može pomoći na putu prema “slobodi jedenja”i dugotrajne, zdrave promjene svoje prehrane, kroz najbolje alate za usvajanje novih navika.

17 – 18 satiAngeles i Enrique – Kako smo došli u Osijek,  iskustvo stranih volontera PRONI Centra vezano za program Europske snage

                                  solidarnosti

Osobna priča Angeles Madueno Triguillos i Enrique Martos Sanchez, volontera programa ESS iz Španjolske. Kroz predstavu/priču predstavit će mladima svoje iskustvo uključivanja u projekt Zajedno jači, koji se kroz jednu godinu provodi u Osijeku, s ciljem motiviranja mladih na  uključivanje u bilo kakav oblik volonerskog angažmana, a posebice u inozemstvu, jer im to, pored osjećaja da doprinose društvu i rade neku pozitivnu promjenu u zajednici, može biti i sjajno profesionalno i životno iskustvo.

19.00 – 20.00 satiPrihvaćanje kao supermoć – Novi način suočavanja sa stresom

                               – voditeljica: Ana Kurtović, profesorica  Odsjeka za psihologiju Filozofskog

                                 fakulteta u Osijeku

Nitko nije imun na stres i svatko se može osjećati preplavljeno obvezama koje ima. Saznajte više o  ovom “stanju” o kojem se danas jako puno piše i govori te o opcijama  koje imate na raspolaganju i koje možete primijeniti u stresnim situacijama.

Prijavite se putem prijavnice ovdje: https://bit.ly/3yBQPwR i izabirite radionicu/predavanje –  jedno, dva, tri… ili sve (ovisno o interesu) i na neformalan način od stručnjaka, zajedno sa svojim vršnjacima,  saznajte najnovije informacije o onomu što vas zanima.

Trebate više informacija vezano za sudjelovanje u nekoj od radionica, javite nam se putem Facebook stranice Info-centar za mlade Osijek, Instagram profila info_centar_za_mlade_osijek  ili e-mailom na icm-osijek@proni.hr.

Dođite po svoju informaciju i po svoj rođendanski kolačić J i zajednički ukažimo i podsjetimo na važnost informiranja mladih i njihovog neformalnog učenja!

iMOS 2022. se  održava u sklopu projekta “Regionalni info-centar za mlade Osijek” koji  je financira sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.