Još nekoliko dana možete posjetiti PRONI Centar / Info-centar za mlade Osijek (Kralja Zvonimira 15, od 10 do 15 sati) i pogledati foto izložbu “Ellie on the Road”. Nemojte propustiti!

Tematska foto izložba je postavljena u prostoru PRONI Centra / Info-centra za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15, a osmislila ju je grupa mladih iz Gunje, Siska i Zagreba. Izložbom fotografija vizualno su prikazane temeljne vrijednosti čovječanstva i prava koja nam svima pripadaju kao ljudima u bilo kojem dijelu svijetu, bez obzira na boju kože, spol, seksualnost, vjeroispovijest, socijalni status, jezik, političko ili drugo mišljenje.

I ova izložba u Osijeku dio je ideje da kroz putujuću izložbu mladi fotografi/kinje svim mladima približe koncept ljudskih prava i odgovornosti koje proizlaze iz njih. Izložba predstavlja serije tematskih autorskih fotografija mladih autora i autorica, odabranih na žiriranom javnom natječaju, na sljedeće teme: dom, privatnost, obrazovanje, rad, solidarnost, kultura i kreativa, život, jednakost,dostojanstvo, sloboda, sigurnost, odgovornost.

Izložba je dio obljetničko kulturno-edukativnog program „Ellie on the Road“ povodom 70. obljetnice Opće deklaracije ljudskih prava. Na javnom događanju koje je održano 25. veljače, mladi sudionici su mogli saznati više o Eleanor i načinima i njenoj borbi za potlačene i razgovarati o tome kako svatko od nas na svoj način može doprinijeti društvu solidarnosti i ljudskih prava.

Kreativni projekt „Ellie on the Road“ kreće povodom 70. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima, a posvećen je Eleanor Roosevelt, Prvoj dami svijeta koja je kao predsjednica prvog Odbora za ljudska prava Ujedinjenih naroda bila ključna za njezino donošenje 10. prosinca 1948. godine, a provodi ga Zaklada Solidarna.