U prostorijama Regionalnog informativnog centra za mlade Osijek, 31. svibnja održana je svečana dodjela prestižne nagrade „US Council on Social Work Education Award 2009“, kojom je PRONI Centar za socijalno podučavanje iz Osijeka proglašen najboljom međunarodnom partnerskom organizacijom u području provedbe socijalnog obrazovanja u praksi, tzv. «2009 Partners in Advancing Education for International (PIE) Social Work Award». Za ovu nagradu, PRONI Centar je nominiralo Sveučilište iz Indiane (Sjedinjene Američke Države) potkraj 2009. godine.

Ova prestižna nagrada govori o uspješnim projektima i inicijativama u svijetu i promovira najkvalitetnije pojedince, timove, programe i organizacije, koje svojim doprinosom diljem svijeta, pa tako i u Republici Hrvatskoj, pružaju potporu razvoju zajednice, promovirajući društvene vrijednosti i koristeći se u svom radu metodama socijalne edukacije. Nagrada se dodjeljuje od 2003. godine u obliku godišnje nagrade.
Nagradu je osobno uručila dr.sc. Julia M. Watkins, izvršna direktorica Odbora za obrazovanje o socijalnom radu (Council on Social Work Education – CSWE) i svjetski poznata znanstvenica u području socijalnog rada i obrazovne psihologije.
Odbor za socijalni rad i obrazovanje (CSWE) je neprofitna nacionalna udruga koja predstavlja više od 3 000 članova pojedinaca, te diplomske i poslijediplomske obrazovne programe o socijalnom radu. Osnovan je 1952. godine, te je, kao partnerstvo obrazovnih i profesionalnih ustanova, te organizacija koje djeluju za dobrobit društva i građana, priznat od strane Odbora za akreditaciju za visoko obrazovanje kao jedina akreditacijska agencija za obrazovanje o socijalnom radu u Americi.