Djelatnici PRONI Centra su u okviru projekta tematskih mreža Radius V sudjelovali na online edukaciji o organiziranju volontera na velikim događajima. Edukaciju je proveo stručnjak u području organiziranja volonontiranja na velikim događajima Stuart Garland iz Irske koji dolazi iz organizacije Volunteer Ireland. Edukacija je trajala dva dana ( 8. 4. i 11. 4.) te je okupila predstavnike partnerskih organizacija koje rade volonterske programe na području RH.

U sklopu edukacije imali smo priliku saznati više o uspjesima i neuspjesima angažiranja volontera na velikim događajima. Također smo imali priliku da učimo jedni od drugih kroz predstavljjanje svojih primjera rada s voloneterima na velikm događajima.

U sklopu edukacije razvili smo slijedeće vještine:

  • Kako komunicirati s volonterima
  • kako privući prave volontere za odgovarajuće uloge
  • kako razviti plan za upravljanje volonterima na više velikih događaja
  • kako ocijeniti doprinos svojih volontera događaju i kako prepoznati njihov doprinos
  • kako razviti volonterski program koji uključuje volontere i vodi do zadržavanja istih tih volontera

Projekt Radius V, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. usmjeren je na kreiranje poticajnog okruženja za razvoj volonterstva kroz uspostavljanje jedinstvene metodologije za sustavno i kontinuirano istraživanje stanja i trendova te mjerenje utjecaja volontiranja na društveno-ekonomski razvoj u RH.