Na kraju druge godine provedbe programa Prevenko organizirani su edukativno-terenski posjeti. U tu svrhu djelatnici policije i štićenici terapijske zajednice „Biram novi život“ iz Mikluševaca posjetili su OŠ Nikole Tesle iz MirkovacaOŠ Negoslavci i OŠ Mitnica iz Vukovara. Na taj način učenici su informirani o rizicima koje nosi ovisnost, upoznali policijske tehnike za otkrivanje psihoaktivnih supstanciја pomoću psa te probali „pijane naočale“ koje ukazuju na destabilizirajuću motoriku i koncentraciju tijekom alkoholiziranog stanja.

Pored toga, provedena je vršnjačka kampanja u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosnosti u kojoj su učenici sve tri škole izrađivali promotivni materijala s ciljem jačanja svijesti vršnjaka o važnosti pravovremenog suzbijanja i sprječavanja pojave ovisnosti.

Učenici OŠ Nikole Tesle iz Mirkovaca izradili su online brošuru s plakatima koju možete pogledati ovdje.

Učenici OŠ Negoslavci izradili su plakate i video o opasnostima čiji uzrok jest kockanje te edukativne plakate o kockanju i konzumiranju alkohola. Video možete pogledati ovdje, a plakate u priloženim fotografijama.

Učenici OŠ Mitnica iz Vukovara izradili su video koji možete pogledati ovdje.