Povodom Europskog dana informiranja mladih koji se obilježava 17. travnja i 25. godišnjice Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA), Zajednici informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, kao mladoj članici ERYICA-e, pripala je velika čast u Republici Hrvatskoj ugostiti prigodnu 22. skupštinu ERYICA-e i tematsku konferenciju „Povijest informiranja mladih“, kojima će nazočiti predstavnici svih članica agencije, svih europskih mreža koje se bave mladima, kao i brojni uvaženi gosti iz Hrvatske i inozemstva.

Godišnja skupština ERYICA-e održavat će se od 14. do 16. travnja 2011. godine, a konferencija „Povijest informiranja mladih“ 17. i 18. travnja 2011. godine u hotelu Palace-Bellevue u Opatiji.

Obilježavanje Europskog dana informiranja mladih regulirano je Poveljom o informiranju mladih usvojenoj na glavnoj skupštini ERYICA-e održanoj 1990. godine, a na temelju Preporuke R(90)7 Vijeća Europe.

Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) je neprofitna međunarodna ogranizacija sa sjedištem u Luxemburgu osnovana 17. travnja 1986 u Madridu. Agenciju čine 33 organizacije i zajednice organizacija koje djeluju kroz više od 8000 informativnih centara za mlade u 29 država Europe.

Hrvatska zajednica informativnih centara, kao punopravna članica ERYCA-e, okuplja četiri organizacije koje mlade u Hrvatskoj informiraju kroz 7 informativnih centara.

Pozivamo vas da popratite ovaj važan događaj za Republiku Hrvatsku i za mlade cijele Europe.