Još jedna debata s mladima, u okviru projekta EUphoria, financiranog sredstvima EU kroz program IPA INFO 2008, održana je Osijeku.

Ovoga puta, riječ je javnoj debati pod nazivom „hEUreka!“ za učenike srednjih škola, a organizirana je u suradnji s Debatnim klubom III. gimnazije iz Osijeka pod voditeljstvom profesorice Zvjezdane Svalina na temu: „Pristupanjem Europskoj uniji, Hrvatska neće izgubiti svoj nacionalni i kulturni identitet„.
Uz profesore srednjih škola i predstavnike Agencije za razvoj Osječko–baranjske županije, gospodina Damira Lajoša i gđe. Mirele Sudarić, javnoj debati nazočili su i u njoj sudjelovali gospođa Avis Beneš, ravnateljica Informacijskog centra Delegacije Europske unije u RH, te predstavnica Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija gospođa Marijana Kujundžić, načelnica Odjela za obrazovanje Uprave za potporu procesu pristupanje RH EU.

Debata je održana 3. studenoga 2010. u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Osijeku, a na njoj je sudjelovalo 45 srednjoškolaca s područja Osječko-baranjske županije.