PRONI Centar/Info centar za mlade Vukovar u suradnji s Vijećem za prevenciju grada Vukovara proveo je akciju uređenja dječjeg igrališta u Borovu naselju.

Akcija je organizirana u sklopu nacionalne manifestacije Hrvatska volontira 2016. i održavala se 3 dana. Prva dva dana volonteri su radili pripremne aktivnosti kao što je čišćenje prostora oko zidova, premaz zidova s temeljnom bojom i ocrtavanje likova iz animiranih i crtanih filmova.

U srijedu, 18.5.2016. od 10:00 do 18:00 sati se okupilo više od 20 volontera koji su oslikavati zidove koji okružuju igralište likovima iz crtanih filmova “Madagaskar” i simpatične likove Malaca iz crtanog filma “Kako je Gru ukrao mjesec”.

Također, oslikali su se zidovi motivima bliskima djeci kao što su cvijeće, bubamare, leptiri i šarene boje te oblaci. I djeca su se uključila u akciju tako što su otisnuli dlanove u raznim bojama na zid kojega smo obojali za tu namjenu.

DSC06426IMAG1315 IMAG1321

U ovu volontersku akciju uključili su se i zaposlenici tvrtke Transcom WorldWide i pomogli u bojanju likova te će sufinancirati kupnju velikog tobogana.

Cilj ove aktivnosti bio je uljepšati i urediti prostor koji djeca svakodnevno koriste i  tako dodatno potaknuti njihovu kreativnost i maštovitost.

Važno je da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva bilo kao pojedinci ili kao sudionici većih kolektiva poput poslovnih organizacija. Kroz poticanje svojih djelatnika na volontiranje, tvrtke mogu preuzeti veću odgovornost za razvoj i utjecaj na zajednice u kojima djeluju.

Iako se u našem društvu volonterstvo često povezuje isključivo s humanitarnim i kreativnim djelovanjem ono ima puno šire značenje. Volonteri jesu pomagači, ali su i pokretači i nositelji pozitivnih promjena te graditelji zajednica u kojima ima sve više snažnih pojedinaca. Znanja i vještine koje možemo steći volontiranjem potrebni su i korisni za aktivno sudjelovanje u društvu, veću zapošljivost i osobni razvoj.

Ovo je peti put da se Info centar za mlade Vukovar uključuje u manifestaciju Hrvatska volontira, te je do sada u aktivnosti koje smo provodili u sklopu manifestacije sudjelovalo više od 50 volontera koji su zaradili i dali u zajednicu ukupno 212 volonterskih sati, a ovom akcijom dodajemo još 24 volontera i 237 volonterskih sati uloženih u zajednicu što govori da je ovo jedna od većih volonterskih akcija koja ostavlja iza sebe i velike rezultate i zadovoljstvo svih dobnih skupina.

IMAG1301

Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih i grada Vukovara.