U tjednu od 6. do 14. lipnja u MKC Slovenj Gradec održana je međunarodna razmjena mladih „Digitalna stvarnost – Budućnost obrazovanja?“, u sklopu programa Erasmus + u organizaciji MKC Slovenj Gradec, a na kojemu je partner i PRONI Centar za socijalno podučavanje. 

U projektu je  sudjelovalo 28 sudionika, u dobi od 15 do 20 godina iz 7 zemalja (Slovenija, Češka, Rumunjska, Hrvatska, Italija, Francuska, Latvija). Tema projekta su mladi u digitalnom dobu i digitalizacija u obrazovanju.

Na aktivnostima projekta sudionici su mogli  usavršiti teorijska i praktična znanja o medijskoj pismenosti i korištenju kreativnih filmskih alata. Mladi su isprobali igre poput escape room-a, otključali i izašli iz zone komfora uz "city cha",  pričali su o post-fact društvu, društvenim mrežama i manipulaciji zvukom i slikom, upoznali su  tehniku "stop motion", naučili uređivati slike i napravili poseban film "poruka svom budućem sebi". 

Naši sudionici bili su učenici Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Osijeka (Jan Drstvenšek, Hana Dodig i Ivana Sekereš), zajedno sa svojim nastavnikom.