U okviru projekta „Vrijedim za dvoje“ tijekom obilježavanja nacionalne akcije „Hrvatska volontira“ započela je provedba istraživanja o vrednovanju volonterskog angažmana kod mladih i utjecaju volontiranja na povećanje konkurentnosti na tržištu rada. Kako bi postigli zadani cilj, 5 organizacija civilnog društva – Volonterski centar Osijek, Projekt građanske demokratske inicijative iz Belog Manastira, Informativno pravni centar iz Slavonskog Broda, Udruga Oppidum iz Požege te PRONI Centar za socijalno podučavanje uz veliku potporu volontera, provode istraživanje na području 4 županije – Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavaska te Vukovarsko-srijemska, a istim će biti obuhvaćeno 1500 mladih.

Rezultate istraživanja koristi ćemo za daljnji razvoj volonterstva i unaprjeđenje vrednovanja volonterskog angažmana, kao i druge aktivnosti koje slijede u okviru ovog projekta.

Nakon provedbe ovog istraživanja, uslijedit će istraživanje s poslodavcima, budući da nam je jedan od ciljeva projekta podići svijest kod poslodavaca o važnosti prepoznavanja i vrednovanja volonterskog angažmana te kompetencija stečenim volontiranjem u svrhu lakšeg uključivanja volontera na tržište rada.

Istrazivanje Vukovar 1

Istrazivanje Vukovar 2

Istrazivanje Pozega

Istrazivanje Slavonski Brod 1

Istrazivanje Slavonski Brod 2

Istrazivanje Slavonski Brod 3

SONY DSC

SONY DSC