u ponedjeljak 31. svibnja u 13 sati u Školi  primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek PRONI Centar otvorit će izložbu pod nazivom “KUŽIM TE”! 

Izložba „KUŽIM TE!“ nastala je u okviru projekta „Kužim te!“ s ciljem podrške mladima za pozitivan razvoj i očuvanje mentalnog zdravlja. Izložba je namijenjena učenicima srednjih škola u Osječko-baranjskoj županiji, kako bi osvijestili važnost sudjelovanja u vršnjačkoj prevenciji daljnjih rizičnih ponašanja, promovirali očuvanje mentalnog zdravlja svojih vršnjaka i unaprijedili osobne mogućnosti i potencijale, ali i bili podrška drugim mladima u problemu s mentalnim zdravljem.

Likovne uratke za izložbu kreirali su učenici od 1. do 4. razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, uz mentorstvo svojih profesora.

Izložba „KUŽIM TE!“ sadržava i poruke podrške o kojima su diskutirali i kreirali ih 100 srednjoškolaca iz 5 osječkih srednjih škola.  

Izložbu će bit moguće pogledati u Školi do petka 18. lipnja 2021.

Izložba je od ožujka bila postavljena u srednjim školama na području Osječko-baranjske županije.

Projekt „Kužim te!“ provodi udruga PRONI Centar za socijalno podučavanje iz Osijeka u partnerstvu sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, a projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.