U sklopu 3. rođendana Etnološkog centra baranjske baštine predstavljamo uratke mladih nastale u sklopu projekta Pokretne slike umjetnosti i kulture.

Pripemljen je raznovrstan program. U subotu od 10 do 14 sati održati edukacija muziciranja na primitivnim puhačkim pučkim instrumentima. Istoga dana (18 sati) Belomanastirska udruga mladih otvorit će izložbu na kojoj će se predstaviti mladi baranjski umjetnici

Nedjeljni program (19.svibnja 2019.) počinje u 17 sati Etno modnom revijom. Premijerno će se održati Borba umjetnika – duel mladih akademskih slikara s osječke Akademije umjetnosti i kulture (AUK).

Nakon toga predstavit ćemo sve ono što su mladi sudionici iz Baranje kreirali tijekom radionica u sklopu projekta Pokretne slike umjetnosti i kulture. Projekt provodi Centar za socijalno podučavanje u partnerstvu s Kulturno-umjetničkim društvom „Jozsef Attila“ iz Zmajevca i Udrugom za medijsko i multimedijalno kreativno tehničko, umjetničko i autorsko izražavanje “Hedgehog Perfections” iz Osijeka.

Cilj projekta je osvijestiti i razviti kulturni potencijal mladih u nepovoljnom položaju u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, potaknuti njihovu bolju integraciju, ublažiti izoliranost i prevenirati antisocijalna ponašanja.

Nakon predstavljanja uradaka, održat će se okrugli stol s relevantnim dionicima u kulturi i turizmu na temu Kreativni potencijal mladih u službi ekonomskog i turističkog razvoja lokalne zajednice”