U Informativnom centru policije Policijske uprave osječko-baranjske 12. studenog u 11. sati održano je predstavljanje programa koordinacije „Legiranje ne drogiranje“ povodom obilježavanja nadolazećeg „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“. Uključenje PRONI Centra/RICM-a Osijek u Koordinaciju rezultat je suradnje članova Savjetodavnog odbora RICM-a Osijek.
U cilju informiranja  javnosti o problemu zlouporabe sredstava ovisnosti Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji sa izvaninstitucionalnim partnerima tradicionalno provodi različite preventivne aktivnosti pa se tako i ove godine u vremenskom periodu od 15. studenog do 15. prosinca planira suradnja u nizu aktivnosti od javnog interesa.

Današnji problemi ovisnosti ne poznaju dob, društvene strukture niti spol, a izražavaju se kao ovisnost o internetu (društvene mreže), ovisnost o kocki, ovisnost o alkoholu, ovisnost o drogi, ovisnost o hrani i druge ovisnosti koje iz dana u dan uzimaju sve veći broj žrtava.

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a u okviru preventivnog projekta „Legiranje, ne drogiranje“ PU osječko-baranjska će intenzivirat aktivnosti sa ciljem prevencije zlouporabe droga kao i prevencije drugih oblika ovisnosti.

Članovi koordinacije su: Policijska uprava osječko-baranjska, Centar za zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek, PRONI Centar, Udruga „Ne-ovisnost“, Klub liječenih alkoholičara Osijek, Savjet mladih Grada Osijeka, Savjet mladih Osječko-baranjske županije i Udruga studenata Medicinskog fakulteta.