Na prekrasnoj Učionici na otvorenom jučer ( srijeda 24. veljače 2022.) od 11:00 do 12:30 sati mladi Osijeka imali prilike naučiti više o sadnji voćaka, ali i sami sudjelovati u procesu sadnje.

U radionici pod nazivom “Posadi svoj hlad” Srđan Ferenčak iz udruge ISKRA Waldorfska inicijatva mladima je ukratko ispričao o sadnji vlastitog vrta što danas postaje sve više aktualna tema.

Nakon toga, Dominik Vuković, predstojnik Odjela za voćarstvo, zaposlen na Poljoprivrednom institutu iz Osijeka, mladima je pojasnio sam proces sadnje voćki, a nakon toga mladi su imali prilike i sami se okušati u sadnji.

Maha Boutiyeb i Anthony Teyssier, koji su dio projekta Zemlja i mi mladima su predstavili svoje iskustvo volontiranja na informiranju mladih o temi održivog razvoja.

Posebno nam je drago što su većina sudionika radionice bili mladi srednjoškolci koji pohađaju srednju škole na području Grada Osijeka (učenici III. gimnazije Osijek, Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića, I. gimnazije Osijek) te aktivni mladi iz udruge Kreaktiva. Mladi sve više pokazuju interes za teme ekologije i održivog razvoja u cjelini što svakako budi optimizam.

Ovu aktivnost organizirao je PRONI Centar u sklopu projekta Regionalni info-centar za mlade Osijek koji je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za mlade i demografiju, a kao suradnici pridružili su nam se kolege iz udruge ISKRA Waldorfska inicijatva, Poljoprivredni institut Osijek te Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića iz Osijeka.

Ovim putem želimo zahvaliti svim suradnicima na doprinosu i pomoći te Poljoprivrednom institutu na donaciji sadnica voćki.