U  petak 16. prosinca 2022. g. mladi su u Staroj pekari u Osijeku imali prilike saznati više o različitima vrstama mobilnosti.

Putem metode world caffee-a, informirali su se o prilici za volontiranje, prilici za studiranje te prilici za sudjelovanje u razmjenama mladih diljem Europe.

Pridružili su nam se kolege iz udruge Kreaktiva koje su mladima prenijeli svoje iskustvo sudjelovanja na razmjenama, pojasnili detaljnije što su zapravo razmjene mladih te kako i oni sami mogu pronaći neku od ovih prilika za sebe.

Nakon što smo mladima pojasnili što je i kako funkcionira program Europskih snaga solidarnosti, strani volonter iz Španjolske Adria (volonter u Dkolektivu) predstavio je mladima svoje iskustvo volontiranja u Hrvatskoj te odgovorio na njihova pitanja.

Predstavnici udruge ESN Osijek također su predstavili mladima mogućnosti studiranja i/ili stručne prakse te kako oni pružaju podršku studentima koji žele iskoristiti ovu mogućnost. 

Udruga Breza predstavila je svoj projekt Web-Lab te mogućnost mladih za uključivanje u aktivnosti istog.

Ovu aktivnost održao je PRONI Centar u suradnji s udrugama Breza, ESN Osijek i Kreaktiva, u ovkiru promocije Europske godine mladih.