PRONI Centar, partner na projektu Budi-M-ok! – podrška mentalnom zdravlju, od 1. lipnja 2022. sudjeluje u istraživanju za mlade (anketa) na temu moderni pojmovi.

Istraživanje se, osim na području Osječko-baranjske (Udruga Betula), Dubrovačko-neretvanske (Udruga Bonsai) provodi i na području Vukovarsko-srijemske županije (PRONI Centar) te je namijenjeno mladima u dobi od 15 do 30 godina.

Ovim putem vas pozivamo da doprinesete popunjavanjem i/ili proslijedite mladim osobama koji bi dali značaj ovom istraživanju.

  • Istraživanje/anketa je dostupno/a klikom na link – ovdje.

O istraživanju: “Povremeno oko sebe čujemo nove pojmove koji nisu dio hrvatskoga riječnika i koje vrlo često nije lako prevesti.  Neki od njih nisu razumljivi svima. To bi bili pojmovi poput: trolanje, daddy issues, gaseri, stalkanje, drama queen, gatekeeping, itd.”

Tijekom popunjavanja omogućeno je da se navede novi pojam (koji je u govornoj upotrebi) i ukratko objasni njegovo značanje i utjecaj.

U konačnici taj pojam postat će dio “modernog” rječnika za mlade u obliku web aplikacije za podršku mentalnom zdravlju mladih.

Sudjelovanjem u istraživanju doprinesi u stvaranju novih modernih pojmova.