Tijekom ožujka u okviru programa “Prevenko” koji za cilj ima doprinijeti suzbijanju i sprječavanju pojave ovisnosti među djecom i mladima te eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti na području Vukovarsko-srijemske županije, započeo je novi ciklus tematskih radionica za učenike 7. razreda osnovnih škola.

Ciklus radionica započeo je s obradom dviju ovisnosti – alkohol i droge, a nastavit će se obradom još dvije teme i to one o ovisnosti o novim tehnologijama i kocki.

Cilj ovih radionica, u kojemu sudjeluje više od 80 učenika OŠ Mitnica, OŠ Negoslavci i OŠ Nikole Tesle Mirkovci, jeste upoznati učenike o štetnosti djelovanja ovisnosti te razviti svijest kod istih o važnosti informiranja i pravovremenog djelovanja.

U svrhu dodatnog upoznavanja učenika sa štetnostima ovisnosti, ali i jačanja svijesti kod istih o posljedicama koje nose, po završetku obrazovnih aktivnosti bit će organiziran jednodnevni terenski posjet rehabilitacijsko-terapijskoj zajednici u Vrbici kojom upravlja udruga NE-ovisnost iz Osijeka, a koja je ujedno i jedan od partnera u provedbi ovog Programa.