U okviru projekta Pronađena NEET, UP.01.2.0.04.0032, s početkom jeseni aktivno je započela sveobuhvatna aktivnost obrazovanja pripadnika ciljane skupine te informiranje o stanju na tržištu rada.

Tako, nešto više od mjeseca dana, mladi NEET-ovci pohađaju odabrane verificirane programe obrazovanja odraslih u partnerskoj ustanovi – Pučko otvoreno učilište u Osijeku, a riječ o izobrazbi Cvjećar/aranžer te Suradnik za EU projekte.

Ujedno početkom studenog započeli su i ciklusi neformalnih obrazovanja u području jačanja transverzalnih vještina koje provodi Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, također partner na projektu, jedan ciklus Male škole životnih vještina u organizaciji PRONI Centra, a u svrhu jačanja socijalnih vještina te radionice informiranja o kretanjima na tržištu rada koje provode djelatnici iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područnih ureda Osijek i Vukovar, koji su također partneri na provedbi ovog projekta.

U cijelom procesu ne izostaje i mentorska podrška istima od strane PRONI-jevih djelatnika i djelatnika iz partnerske udruge Nansen dijalog centar iz Osijeka.

Pored svega, dio sudionika se uključio i u program osposobljavanja za stjecanje vozačke dozvole za B kategoriju, koji je u okviru projekta dizajniran kao nagradni program za 10 mladih.