Na sastanku djelatnika PRONI Centra, održanog 6. prosinca u uredu PRONI Centra u Vukovaru, prenesena su znanja iz područja strateškog planiranja međunarodnih projekata te strateškog upravljanja za organizacije koje provode /ili planiraju provoditi projekte kroz Erasmus+ program i Europske snage solidarnosti.

Stečena znanja usvojena su tijekom Aktivnosti osposobljavanja i suradnje u okviru programa Erasmus+ “From Projects to Strategies“, koja se u organizaciji malteške nacionalne agencije održala na Malti od 29.11. do 2.12., a na kojoj je sudjelovao i djelatnik PRONI Centra.

Cilj ove aktivnosti, koju su vodili međunarodni treneri, bio je doprinijeti organizacijama koje imaju Erasmus+ akreditaciju i/ili Oznaku kvalitete za ESS program ili se pripremaju za dobivanje istih, razviti strateški pristup u radu s mladima te međunarodnim projektima za iste, s akcentom na razvijanje strateškog promišljanja i uvrštavanja međunarodnog rada s mladima u strateške planove organizacija civilnoga društva.

U tu svrhu, tijekom aktivnosti sudionici su upoznati s nekoliko alata, među kojima se ističu priručnici za Strateško planiranje međunarodnih projekata te Strateško upravljanje za Erasmus+/ESS organizacije, kao i s digitalnim alatima korisnim za rad i provedbu neformalnih edukacija, kao što su Padlet, Slido, Five Card Flickr Stories i drugima.

Ova aktivnost sufinancirana je sredstvima Europske unije kroz Aktivnost osposobljavanja i suradnje u okviru programa Erasmus+, koji provodi Agencija, a PRONI Centar je bio jedan od korisnika.