Gradovi Đakovo, Našice i Beli Manastir ugostili su 29. i 31. kolovoza, te 1. rujna 2011.g., informativna događanja o izvorima financiranja projekata za mlade i primjerima dobre prakse provedenih projekata za mlade na razini Osječko-baranjske županije.

Događanja su održana u sklopu projekta „EU misli“ kako bi se promoviralo pisanje i provođenje projekata za mlade koji u strukturi nezaposlenih u mjesecu srpnju na razini županije zauzimaju 33,6 posto (15 do 29 godina starosti).

Pozitivnih primjera dobre prakse itekako ima, pa je tako četrdesetak sudionika ovih događanja imalo priliku čuti o projektima  Agencije lokalne demokracije, Ženske udruge Izvor, Zelenog Osijeka, ali i PRONI Centra za socijalno podučavanje. Kako se projekt „EU misli“ provodi u partnerstvu s Osječko-baranjskom, Vukovarsko-srijemskom i Sisačko-moslavačkom županijom, voditelji informativnih događanja bili su Damir Lajoš i Mirela Sudarić iz Agencije za razvoj Osječko-baranjske županije. Oni su predstavili svoj projekt „Dravis 2“ koji nije izravno uključivao mlade, ali je predstavnicima lokalnih vlasti kao što su gradonačelnik grada Belog Manastira Ivan Doboš i dogradonačelnik Nikola Redžep, te načelnik općine Petlovac Drago Dominić, bio dobar primjer što se sve može aplicirati kroz projektne prijedloge.

Kratki video s informativnog događanja u Belom Manastiru možete pogledati OVDJE.