U razdoblju od 27. do 30. lipnja 2018. godine u Osijeku, uspješno je proveden program Uvodnog kampa pod nazivom „Pokretne slike umjetnosti i kulture“ u okviru istoimenog projekta.

Uvodni kamp bio je namijenjen povezivanju mladih koji su se do sada odlučili sudjelovati u projektnim aktivnostima u području kulture i umjetnosti mladih. Program kampa obuhvatio je predivne mogućnosti za upoznavanje mladih s kulturom, umjetnosti te posebice za informiranje o postojećim projektima u našoj regiji. Tako su mladi (njih 50tak) uz voditelje, volontere i goste programa Kampa, imali priliku posjetiti različite udruge i projekte u kulturi, čuti zanimljiva predavanja i prezentacije onih koji kulturu u našem gradu i regiji stvaraju te sudjelovati u nekoliko radionica za razvoj njihovih konkretnih vještina. Tako se u programu našla radionica Socijalnih vještina, ali i ona namijenjena prepoznavanju i definiranju osobnog kreativnog i ekonomskog potencijala te radionica izrade suvenira od prirodnih materijala i jedna zanimljiva aktivnost u gradu „Lov na kulturno blago“ kroz koji su sudionici istraživali Osijek i njegove lokacije, potencijalno dobre za nove programe i aktivnosti u kulturi. Slobodno vrijeme provodili su u zabavi, šetnji, druženju i timskim igrama s volonterima te malom doprinosu organizaciji Re-Art festivala udruge Plantaža.

Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli da program ovog kampa bude predivno iskustvo za naše sudionike i motivacija za nastavak sudjelovanja u aktivnostima projekta koje nam slijede. Zahvaljujemo se i Gradu Osijeku i Mjesnom odboru Tvrđa na ustupanju prostora za rad tijekom programa Kampa. Posebno moramo istaknuti doprinos naših volontera, koji su svoje slobodno vrijeme nesebično dali za dobrobit sudionika u projektu.

Tijekom srpnja i kolovoza započet će aktivnosti 3 kreativna ciklusa, kroz koje će sudionici imati priliku razvijati konkretne kreativne vještine u području primijenjenog dizajna, plesa i scenskih koreografija, te multimedije.

Radujemo se nastavku aktivnosti u našem projektu „Pokretne slike umjetnosti i kulture“.

PUK-Projektne ideje

PUK-STV

PUK-Šuška