Savjetodavni odbor RICM-a Osijek primjer je dobre prakse umrežavanja, koje rezultira bržim i kvalitetnijim protokom informacija, suradnjom i zajedničkim aktivnostima.

Veseli nas što smo u aktualnom projektu Regionalni info-centar za mlade Osijek održali prvi ovogodišnji zajednički sastanak našeg Savjetodavnog odbora. Sudjelovali su: Mirta Kovačević, voditeljica Volonterskog centra  iz DKolektiva, Ankica Vučković, voditeljica Odjela za tržište rada u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Regionalnom uredu Osijek, Lidija Žaper, ravnateljica Ekonomske i upravne škole iz Osijeka, Biljana Nađ, pedgaogonja Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Osijeka te Goran Latković, ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije.

Razmjenili smo aktualne informacije vezano za rad organizacija, predstavljen je aktualni projekt Regionalnog info-centra za mlade Osijek i zajedničku aktivnost iMOS 2022. – Sajam informiranja mladih Osijeka te moguću suradnju sa Savjetodavnim odborom Lokalnog info-centra za mlade Vukovar. Dotakli smo se i aktualne krize te mogućnosti suradnje, uključivanja i doprinosa svih, vezano za pomoć i integraciju izbjeglica iz Ukrajine.

Savjetodavni odbor Regionalnog info-centra za mlade, sastavljen je od relevantnih dionika koji se u svom rad, između ostaloga i bave mladima. To iskustvo nam je omogućilo veću umreženost u zajednici (suradnje i partnerstva na različitim projektima i aktivnostima), dostupnost velikog broja informacija i mogućnost upućivanja mladih na specijalizirane usluge s ciljem njihovog osnaživanja, i razvoj novih metoda i pristupa u radu s mladima. Savjetodavni odbor našeg Info-centra  je primjer dobre prakse umrežavanja, kojim se pokazuje kako je moguća međusektorska suradnja s ciljem poboljšanja programa, aktivnosti i usluga za mlade na području grada Osijeka. Savjetodavni odbor se sastaje minimalno 2 puta godišnje u širem sastavu, a komunikacija i suradnja s manjm brojem članova (čije je područje djelovanja programski srodnije) i češće,  s ciljem razmjene informacija, planiranja, pripreme i realizacije iMOS-a, te većine edukativno informativnih radionica.

Savjetodavni odbor se od samog početka svog rada – 2010. godine pokazao kao odlična gradska „mreža“ djelatnika koji rade s mladima, u samom startu informacije su brže kretale od institucija do udruga i obrnuto te na taj način dolazile do što većeg broja mladih.