30.ožujka 2016. godine održana je fokus grupa s donosiocima odluka u sklopu projekta “I-Strategija” kojega provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje kroz program Erasmus+ financiran sredstvima Europske unije.

Ovo je 6. u nizu fokus grupa, a na prethodnih 5 sastali su se mladi ljudi. Sve fokus grupe bazirale su se na temu Pravovremeno i pravovaljano informiranje mladih na području grada Vukovara.

U prostoru Info centra za mlade Vukovar jučer se okupio 21 donosioc odluka te su aktivno sudjelovali u raspravi i kroz 4 sata razgovora i razmjene iskustava, razmišljanja i prijedloga za poboljšanje informiranja mladih zaključili kako svaka organizacija može uparijediti informiranje koje je usmjereno prema mladima.

Donosioci odluka imali su priliku pogledati i prokomentirati rezultate istraživanja i fokus grupa s mladima, te usporediti sa svojim razmišljanjima i djelovanju organizacije po pitanju iste teme.

Na Fokus grupi sudjelovali su predstavnici Savjetodavnog odbora Info centra za mlade Vukovar – Europski dom Vukovar, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Vukovar i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK, MUP – Policija u zajednici i Grad Vukovar, predstavnici Savjeta mladih grada Vukovara, predstavnici medija – manjinske novine „Izvor“ i Radio Dunav, predstavnica Gradskog vijeća, predstavnici Vukovarske razvojne agencije – VURA, predstavnice Gradske knjižnice Vukovar, predstavnici Veleučilišta Lavoslav Ružička – predsjednik i članica Studentskog zbora, predstavnici srednjih škola, te predstavnici raznih udruga – Vukovarci dobre volje, društvo Naša djeca i Udruga žena Vukovar.

DSC06042

Sudjelovanjem na ovoj fokus grupi donosioci odluka imali su priliku ostaviti utjecaj na razvoj komunikacije s mladima te također prepoznati važnost metoda i načina informiranja mladih tako da informiranje bude prilagođeno potrebama i u skladu s trendovima među mladima. Sudjelovanjem u ovoj fokus grupi donosioci odluka imali su priliku i povećati svoju vidljivost među mladima na području informiranja mladih tako što će zaključci fokus grupe biti prezentirani mladima i uvršteni u Strategiju informiranja mladih.

Izradom, promocijom i primjenom Strategije informiranja mladih na području grada Vukovara želimo podići svijest mladih, relevantnih institucija i šire javnosti o važnosti mladih ljudi u društvu i važnosti kvalitetne potpore mladima kroz točno, jasno i pravovremeno informiranje, odnosno sustavno doprinijeti podizanju razine informiranosti mladih, a sukladno tomu i podizanju kvalitete života mladih u lokalnoj zajednici.