U petak, 1.travnja 2016. godine održana fokus grupa sa studentima koji ili studiraju u Vukovaru ili dolaze iz Vukovara, a studiraju u drugim gradovima. Fokus grupa održala se u sklopu projekta “I-Strategija” financirana sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+.

Ovo je posljednja u nizu fokus grupa u kojoj su pojedinačno grupe bile homogene, odnosno svaka od fokus grupa okupljala je posebno srednjoškolce, zatim mlade izvan obrazovnog sustava i nezaposlene mlade, zatim donositelje odluka i na kraju studente. Završna fokus grupa održat će se 13. svibnja 2016. godine na kojoj će sudionici svih navedenih grupa imati priliku sudjelovati  i zajednički porazgovarati i donijeti zaključke vezane za temu Pravovremeno i pravovaljano informiranje mladih na području grada Vukovara.

Teme koje uglavnom zanimaju studente koji su sudjelovali su formalno i neformalno obrazovanje, zapošljavanje i poduzetništvo te putovanja i mobilnost studenata, a žele biti informirani putem interneta (e-mail i Facebook), usmenim putem te putem SMS poruke i telefonskog poziva.

Ono u čemu su bili suglasni je zaključak kako nisu dovoljno informirani, odnosno da u prevelikoj količini informacija je teško odabrati pravu i često prave informacije ne stižu u pravo vrijeme.

Izrazili su i želju za sudjelovanjem u izradi Strategije informiranja mladih. Izradom, promocijom i primjenom Strategije informiranja mladih na području grada Vukovara želimo podići svijest mladih, relevantnih institucija i šire javnosti o važnosti mladih ljudi u društvu i važnosti kvalitetne potpore mladima kroz točno, jasno i pravovremeno informiranje, odnosno sustavno doprinijeti podizanju razine informiranosti mladih, a sukladno tomu i podizanju kvalitete života mladih u lokalnoj zajednici.

12968037_10209183363006652_7383819537525959355_o