Promotivna događanja projekta „EU misli“ održana su 27. lipnja i 6. srpnja 2011.g. u prostorima Grada Belog Manastira i Grada Đakova. U sklopu događanja predstavljeni su rezultati istraživanja među 500 učenika završnih razreda desetak srednjih škola u Osječko-baranjskoj županiji te primjeri dobre prakse povlačenja sredstava iz EU fondova kroz projekte za mlade i projekte na razini županije. Pored toga, prezentirani su i izvori financiranja tih projekata, ali i posljednji podaci o nezaposlenosti mladih.

Zbog preklapanja s tjednom u kojemu su blagdani, početkom godišnjih odmora te završetkom školske godine; vrlo skroman broj sudionika promotivnih događanja rezultirao je željom organizatora PRONI Centra za socijalno podučavanje i Agencije za razvoj Osječko-baranjske županije da ovo bude samo prvi turnus takvih događanja, a ista se planiraju ponoviti i krajem kolovoza.

Na planiranom promotivnom događanju u Našicama 28.lipnja, svi sudionici, osim predstavnika medija su bili spriječeni godišnjim odmorima, pa je konac kolovoza rezerviran za ponovne posjete gradovima Beli Manastir, Našice i Đakovo.