U utorak  10. svibnja 2011.g. Srednja škola Isidora Kršnjavog u Našicama ugostila je prvu debatu projekta EU misli u Osječko-baranjskoj županiji na kojoj je prisustvovalo 30-tak učenika ekonomskog i gimnazijskog usmjerenja zajedno sa svojim ravnateljem prof. Filjakom.
Učenici su pokazali zavidnu razinu informiranosti o predpristupnim pregovorima s  Europskom unijom, a debatu podijeljenu na tri stajališta odradili su baratajući argumentima uz mnoštvo pitanja na koja su spremno odgovarali voditelji debate Damir Lajoš i Mirela Sudarić iz Agencije za razvoj Osječko-baranjske županije. Dapače, zamolili su voditelje da im u području zapošljavanja daju konkretne primjere promjena koje Hrvatsku očekuju ulaskom u Europsku uniju kao što su uvođenje elektronskih radnih knjižica i jezične putovnice.

Ostale teme za raspravu bile su obrazovanje i studiranje, te životni standard, jer su upravo ta tri područja sami učenici istaknuli kao ona o kojima žele znati više u prethodoj fazi projekta – anketiranju.