U  srijedu 18. studenoga 2015., u prostoru Info-centra za mlade Osijek, održana je radionica “Edukacija za toleranciju” na kojoj je sudjelovalo 15 mladih osoba, učenika iz pet osječkih srednjih škola (Ekonomske i upravne škole, Medicinska škole,Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića, I. gimnazije i Graditeljsko-geodetske škole).

U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi učenici su sudjelovali u dvije igre “Euroželjeznica” i “Prva misao”, kroz koje su mogli osvijestiti vlastite procese donošenja odluka vezano za određene kategorije ljudi. Isto tako, kroz osobne asocijacije na pojedine grupe ljudi, imali su mogućnost suočiti se s vlastitim stereotipima.

Na kraju radionice, saznali smo da im se ovakav način rada jako svidio, kako treba više ovakvih radionica,  kako im je ovo pomoglo osvijestiti vlastite predrasude na kojima će sada više raditi, te da je nužno što više raditi s mladima na edukaciji o toleranciji (neovisno o obilježavanju Međunarodnog dana tolerancije).

Radionica “Edukacija za toleranciju” aktivnost je projekta Regionalni-informativni centar za mlade Osijek, koji u partnerstvu s Gradom Osijekom, a uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje Osijek. Aktivnost je organizirana u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije (16. studenoga).