U srijedu, 13. rujna 2017. godine održana je Zajednička tematska javna rasprava u okviru projekta “Operativka” kojeg provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje, a financiran je sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+.

Zajednička tematska javna rasprava održana je u Gradskoj knjižnici Vukovar – u odjelu za mlade “Spajalica” i odjelu za djecu.

Na početku aktivnosti sudionici su upoznati s programom i načinom rada, a o važnosti postojanja i provedbe Programa za mlade i kreiranja i usvajanja Operativnog plana govorio je predstavnik Grada Vukovara, Siniša Mitrović. Također, predstavljen je i Youthpass i sudionici su upoznati s njegovom svrhom i mogućnosti dobivanja istoga.

Sudionici su podijeljeni u 4 radne grupe u kojima su razgovarali o pojedinim područjima Programa, nakon čega su ostalim grupama predstavili svoja razmišljanja i rezultate.

Na Zajedničkoj tematskoj javnoj raspravi sudjelovalo je 80 sudionika, od toga 60 mladih i 20 donositelja odluka koji su zajednički promišljali i razgovarali o područjima, mjerama i prioritetima Programa za mlade Grada Vukovara i obogaćivali ga te zajednički odredili prioritete pojedinih mjera unutar područja s određenim vremenskim trajanjem koje će biti uklopljeno u Operativni plan Programa za mlade Grada Vukovara.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim sudionicima, a osobito sve četiri srednje škole u Vukovaru koje su prepoznale važnost sudjelovanja učenika i nastavnog i stručnog osoblja škole. Zahvaljujemo se i domaćinu Gradskoj knjižnici Vukovar na dodjeljivanju prostora i tehničko-logističkoj podršci.