U srijedu, 30. listopada 2019. godine, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održana je svečana, završna konferencija projekta OSA – Obrazovanjem do SAmoinicijative pod nazivom „Poduzetništvo + Inovativnost = Konkurentnost“, na temu „Uloga neformalnog obrazovanja u poticanju zapošljivosti“. Nositelj projekta je Ekonomski fakultet u Osijeku, a partneri na projektu su Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Centar za poduzetništvo Osijek te PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Tijekom trajanja projekta, za ciljnu skupinu, visokoobrazovane nezaposlene mlade osobe te dugotrajno nezaposlene visokoobrazovane osobe, provedena je besplatna edukacija za Voditelja EU projekata, u trajanju od 118 sati nastave, inače certificiranog programa cjeloživotnog učenja koji se izvodi na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Na edukaciju se nadovezao i praktični rad na razradi timskih projektnih ideja pod vodstvom mentora. Konferencija je bila sjajna prilika da se sudionicima uruče i potvrde o završetku edukacije uz dodijeljenih 10 ECTS bodova.

Konferencija je započela uvodnom riječi dekana Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Borisa Crnkovića, o važnosti cjeloživotnog obrazovanja, a program je otvorila Tihana Cuzek, konzultantica tvrtke Ramiro d.o.o. s temom „Kako preuzeti odgovornost za vlastitu karijeru“. Zatim je uslijedila panel diskusija na temu „Uloga neformalnog obrazovanja u poticanju zapošljivosti“ koju je vodila Katarina Horvat iz tvrtke Horka d.o.o., u kojoj su sudjelovali:

Maja Diklić, Studio Eccentric, poduzetnica, certificirani DNS Exercize terapeut;

Darija Krstić, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku – voditeljica Ureda za EU fondove, stručne i razvojne projekte s gospodarstvom;

Nikolina Radić, Adecco Hrvatska – voditeljica poslovnica i ključnih kupaca;

Darko Mirković, Alterna International d.o.o. – poduzetnik i ključni partner u ostvarivanju ciljeva svojih klijenata.

Nakon panel diskusije, voditeljica projekta, izv. prof. dr. sc. Julia Perić, ukratko je prezentirala projekt, sve aktivnosti koje je uključivao te ostvarene rezultate, s posebnim naglaskom na ciljnu skupinu, odnosno sudionike projekta koji su kroz edukacije i radionice stekli i obogatili svoja znanja i vještine u području pripreme, prijave i provedbe EU projekata.

Temom „Kako ostvariti prednost u privatnom i poslovnom životu“, Darko Mirković je zatvorio program konferencije s porukom kako sve pozitivno i negativno kreće iz naših misli, što se u konačnici odražava na naše zadovoljstvo ili nezadovoljstvo u poslovnom i privatnom životu.

Za goste je pripremljen i domjenak kao još jedna prilika za međusobno umrežavanje.