U sklopu strukturiranog dijaloga s mladima Info-centar za mlade Osijek organizirao je u petak 10.lipnja 2016. regionalne konzultacije između mladih i donositelja odluka. Na jednom mjestu okupili smo različite mlade i različite donositelje odluka iz regije Slavonije i Baranje.

Strukturirani dijalog relativno je nova metoda koja koja mladima daje priliku da na različite načine iznesu konkretne ideje i stavove o nekoj temi direktno prema ljudima i institucijama koji donose različite odluke koje utječu na život mladih.

Sam proces odvija se u svim zemljama Europske unije i podjeljen je u cikluse. Tema ovog, aktualnog, 5. ciklusa strukturiranog dijaloga s mladima je: “Omogućimo svim mladim ljudima da sudjeluju u raznolikoj, povezanoj i uključivoj Europi. Spremni za život, spremni za društvo!”

Na ovogodišnjoj konzultaciji sudjelovali su predstavnici županijskih i gradskih Savjeta mladih, predstavnici gradova i županija kao te predstavnici ustanova i udruga, a svima njima se ovim putem zahvaljujemo.