U okviru projekta “Školontiranje”, održane su tri školonterske akcije u organizaciji novoosnovanih školskih volonterskih klubova, odnosno osnovnih i srednjih škola uključenih u provedbu projekta i PRONI Centra za socijalno podučavanje.

Tako je  19.svibnja 2018. u Glini, u organizaciji Školskog volonterskog kluba “Manus Aperta” Srednje škole Glina, održana školonterska akcija “Hod za obrazovanje djece” koja je imala za cilj pružiti djeci  priliku za obrazovanje kroz prikupljanje sredstava u svrhu osiguravanja mladim nadama da sjednu u školske klupe, kako u Glini, tako i siromašnoj Africi. U četvrtak, 24. svibnja 2018. godine, u organizaciji Školskog volonterskog kluba Osnovne škole Nikole Andrića Vukovar u Vukovaru, održana je školonterska akcija pod nazivom “Zelena čistka” koja je za cilj imala, osim samog uređenja, razviti svijest kod učenika o važnosti čuvanja i uređenja okoliša, ljubavi prema prirodi i brige za naš zajednički dom, planetu Zemlju. Posljednja akcija u ovom tjednu “Bojanje školskih ormarića”, bila je organizirana u petak i subotu, 25. i 26. svibnja, a istu je osmislio i proveo Školski volonterski klub “Tadija” Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja u Petrinji. Cilj ove akcije bio je, osim samog uređenja istih i osvježavanja unutarnjeg prostora škole, podići među učenicima osjećaj ugodnosti boravka u školi.

U školonterskim akcijama sudjelovali su volonteri Školskih volonterskih klubova, drugi učenici, roditelji i građani te predstavnicima lokalnih udruga i institucija.

Ovim akcijama doprinijelo se i obilježavanju nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira“.

 

Školonteri u akciji - Glina (9)

Školonteri u akciji - Glina (10)

Školonteri u akciji - Glina (11)

Školonteri u akciji - O D.Tadijanovića Petrinja (12)

Školonteri u akciji - O D.Tadijanovića Petrinja (7)

Školonteri u akciji - O D.Tadijanovića Petrinja (2)