U okviru projekta “Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama” čiji je nositelj Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce, a na području grada Vukovara partneri PRONI Centar za socijalno podučavanje te dvije odgojno-obrazovne ustanove – Ekonomska škola Vukovar i Osnovna škola Mitnica, dogovoren je nastavak radionica i drugih aktivnosti koje za cilj imaju ponuditi znanja učenicima u području održivog razvoja i poduzetništva.

Tako će tijekom prvog polugodišta ove školske godine djelatnici PRONI Centra provesti ciklus radionica s učenicima radnog naziva “Što je to održivi razvoj za moju poslovnu ideju”, pripremiti i zajedno s učenicima debatirati na temu održivog razvoja te pogledati filmove s istom tematikom.

Osim toga, učenici će uz potporu produkt dizajnerice iz Zagreba raditi na izradi proizvoda od materijala koji su za okoliš prihvatljivi, a potom ih predstaviti javnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana bez kupnje koji se obilježava potkraj studenog.

Tako će učenici, osim što će biti teoretski upoznati s konceptom održivog razvoja, imati priliku i praktično stjecati navike o istom.

Inače, sve projektne aktivnosti provode se u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Logo švicarsko hrvatski program suradnje Vladin ured za udruge