U POTRAZI STE ZA POSLOM…

Nemate radnog iskustva, a svi ga traže?
Poslali ste puno zamolbi, ali ništa?
Bili ste možda i na intervjuu, ali što je poslodavcu bitno?
Kako i gdje pronaći prave informacije?

Odgovore na ova i druga pitanja možete pronaći uključivanjem u aktivnosti projekta
Operativna grupa za zapošljavanje mladih“.

Javiti se mogu:
– sve mlade nezaposlene osobe između 15 i 24 godine iz Osječko-baranjske županije, bez obzira na stručnu spremu, bez ili s malo radnog iskustva, bez obzira jeste li prijavljeni ili ne na Zavod zapošljavanje
– najvažnije što trebate imati je volja za osobnim napredovanjem i aktivnim traženjem posla, te otvoreni um za nove informacije, znanja i vještine

 

Pojedinci koji iskažu interes za sudjelovanjem u projektu, sukladno osobnim potrebama, mogu biti uključeni u sljedeće aktivnosti:
 

1. Sudjelovanje na grupnim informiranjima i individualnim savjetovanjima

Grupna informiranja će osigurati najnovije informacije o potrebama tržišta rada i mogućnostima zapošljavanja, na mladima prihvatljiv način, dok će individualna savjetovanja pomoći pojedincima u razmišljanju i samoosnaživanju u procesu traženja posla. Obje aktivnosti provodit će savjetnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi u prostoru Info – centra za mlade Osijek, s kojima će mladi moći razgovarati, raspravljati i razmjenjivati informacije.

Prvo Grupno informiranje (od ukupno pet) održat će se 24. kolovoza 2011. (srijeda) od 12 do 14 sati, u prostorijama Info – centra za mlade Osijek.

Prva Individualna savjetovanja (od ukupno 18) započinju krajem kolovoza.

Prijave teku od 01. srpnja do 15. kolovoza.

2. Sudjelovanje u trening programu „Škola životnih vještina“ – 9 radionica sa sljedećim temama:
o Osobne vrijednosti i samopromocija
o Osnove dobre komunikacije, aktivno slušanje i razgovor
o Timski rad, suradnja i odnosi
o Mirno rješavanje sukoba, stereotipi i predrasude
o SWOT analiza i strategija planiranja osobnog razvoja
o Moje osobne vrijednosti i vrijednosti zajednice
o Ponašanje u poslovnom okruženju
o Pisanje životopisa i aktivno traženje zaposlenja
„Škola životnih vještina“ traje devet dana, za 15 sudionika, a započet će u mjesecu rujnu, a zainteresirani će se moći prijaviti do početka provedbe aktivnosti.


3. Sudjelovanje u obrazovnim tečajevima:

ECDL tečaj (engl. European Computer Driving Licence), na kojem će sudionici dobiti osnovna znanja iz služenja računalom, uredskim alatima i Internetom, te dobiti ECDL Start diplomu i upisivanje završenog tečaja u radnu knjižicu. Svi su troškovi tečaja pokriveni kroz projekt.
PCM (eng. Project Cycle Managment) – Upravljanje projektnim ciklusom – sudionici će steći osnovna znanja o planiranju i provođenju projekata koji se financiraju iz različitih fondova, o čemu će dobiti pisanu potvrdu.
Provedba ECDL i PCM programa započet će u mjesecu studenome, a zainteresirani će se moći prijaviti do početka provedbe aktivnosti.

4. Stjecanje radnog iskustva kroz mentorirano (praćeno) volontiranje u Info – centrima za mlade – potpisivanje volonterskog ugovora s PRONI Centrom za socijalno podučavanje na 6 mjeseci. Volonteri će biti educirani i praćeni u svojemu radu, te će na taj način steći vrijedno radno iskustvo. U ovu aktivnost može se uključiti 5 korisnika, a započinje u mjesecu listopadu. Prijave traju do početka provedbe aktivnosti.

Mladi koji su u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, mogu se prijaviti u HZZ Područnoj službi Osijek, Kneza Trpimira 2, kod Kristine Filipović, soba br 28.
Mladi koji nisu u evidenciji Zavoda za zapošljavanje, mogu se prijaviti osobno u Info – centru za mlade Osijek, Ribarska 1 (kod Petra Pana) ili putem e – maila: icm@proni.hr, na telefax broj 031 283 056.

Prijavni obrazac nalazi se OVDJE .

Sva pitanja i dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona, na broj 031 283 056 (ponedjeljak – petak, 11 – 16 sati).

Broj sudionika za svaku aktivnost je ograničen, te se za svaku od njih posebno prijavljuje. Odabir sudionika će se vršiti prema spomenutim uvjetima, te na temelju osobne motivacije. O točnim datumima pojedine aktivnosti, izabrani sudionici će biti na vrijeme obaviješteni.

Projekt „Operativna grupa za zapošljavanje mladih“ provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim službama u Osijeku, Vukovaru i Sisku, i Volonterskim centrom Osijek.

Projekt financira Europska unija kroz program darovnice „Mladi na tržištu rada“ u okviru IPA IV. komponente „Razvoj ljudskih potencijala“.

Ulažući u sebe, postanite konkurentniji na tržištu rada
i osigurajte si više poslovnih prilika!