U srijedu, 24. kolovoza, u prostorijama Regionalnog informativnog centra za mlade u Osijeku, u Ribarskoj 1, održano je 1. Grupno informiranje u okviru projekta „Operativna grupa za zapošljavanje mladih“ za Osječko-baranjsku županiju.

Informiranju koje je vodila savjetnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Osijek, Kristina Filipović, nazočilo je 15ak mladih nezaposlenih ljudi do 24 godine. 

U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi savjetnica ih je informirala o trenutnom stanju na tržitu rada i mogućnosti zapošljavanja, ali i odgovarala na pitanja i dala neke konkretne savjete vezane za traženje zaposlenja i predstavljanje poslodavcu. Kroz radionicu „Dajte mi posao“ nakratko su se postavili u ulogu poslodavca i odlučivali o najboljem kandidatu na temelju različitih informacija o prijavljenim kandidatima. Na ovaj način su saznali kako poslodavci mogu doživjeti kandidata na temelju životopisa, i koliko je važno dobro se predstaviti u zamolbi za posao.

Mladi su istaknuli da im je vrlo zanimljiv ovakav način informiranja i da su dobili nove, zanimljive i vrlo korisne informacije.