U sklopu projekta „Osnaživanje prema jednakim mogućnostima“ čiji nositelj je Info zona iz Splita, a partneri Zvono iz Belišća, Cinaz iz Zadra te Argonauta iz Murtera, sudjeluje ukupno 15 udruga iz Dalmacije i Slavonije koje se žele baviti kvalitetnim informiranjem mladih. Regionalni info-centar za mlade Osijek koordinator je provedbe projekta u Slavoniji, gdje je u proteklom tjednu održano 4 događanja, te otvorene 3 nove Info točke za mlade.  Podjelom prigodnih promotivnih materijala te provođenjem ankete o informiranju mladih, Info točke predstavile su slijedeće udruge:  Ekološka udruga IZVOR – Jarmina, Udruga mladih OPPIDUM – Pleternica, Bebrinska udruga mladih (BUM) – Bebrina i Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju ZVONO Belišće. Slijede PGDI iz Belog Manastira i KRIK iz Slatine.

Cilj projekta „Osnaživanje prema jednakim mogućnostima“ je uvođenje organizacija mladih/za mlade u proces organiziranog informiranja i savjetovanja mladih. Aktivnosti projekta usmjerene su na osnaživanje organizacija za uspostavu i vođenje Info točaka putem kojih će mladi iz lokalnih zajednica imati mogućnost tražiti i pravovremeno primiti informaciju iz različitih područja koja ih zanimaju.
Ovaj projekt  dio je većeg europskog projekta pod nazivom „Grassroots Europe-for local wellbeing“ financiranog od strane Open Society Instituta iz Budimpešte, a nacionalni pratner u Hrvatskoj je Forum za slobodu odgoja iz Zagreba.