U okviru projekta “Školontiranje”, koji za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici otvorena su prva tri kluba na području Vukovarsko-srijemske županije.

Dana 7.2.2018. otvoren su prva dva školska volonterska kluba na području Vukovarsko-srijemske županije. Školski volonterski klub ”Zvrk”, čiji je koordinator Mia Bilić, otvoren je u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci, dok se u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Mirkovcima volonterski klub zove ”Junaci Tesline ulice”, čiji je koordinator Alen Turjak. Svečana otvorenja klubova upriličena su predstavom, monodramom i glazbenim programom učenika. Na otvorenju su predstavljene i aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta.

08.02.2018. svečano je otvoren još jedan školski volonterki klub „Agape“ u Industrijsko-obrtničkoj školi Županja na području Vukovarsko-srijemske županije.  Svečani program vodio je Silvio Golubović zamjenik koordinatorice volontera, a u nastavku programa prisutne je pozdravio ravnatelj škole, te su nakon njega učenici kroz prezentaciju predstavili aktivnosti koje su radili do osnivanja volonterskog kluba, što za njih znači biti volonter te aktivnosti kojima će se baviti u okviru kluba. Koordinator ŠVK-a u Županji je profesorica Vedrana Šarec.

Novoosnovanim klubovima želimo puno uspjeha, volonterskih sati i zabave u radu.

 

 

Otvaranje ŠVK-a - Mirkovci 1

Otvaranje ŠVK-a - Mirkovci

Otvaranje ŠVK-a - Vinkovci 1

Otvaranje ŠVK-a - Vinkovci 2

Otvaranje ŠVK-a - Županja 1

Otvaranje ŠVK-a - Županja