Project Description

Projekt Nove mogućnosti nastao je na temelju potreba organizacija uključenih u partnerstvo i njihove svjesnosti o postojećem stanju mladih na razini Europe, koja ukazuje na prevelike razlike u kvaliteti života mladih, na različitosti u trendovima mladih u Europi, različite pozadine njihovih problema (ekonomske, političke, i dr.) te prevelike razlike u mogućnostima njihovog rješavanja.

Stoga, glavni cilj projekta je doprinijeti rješavanju potreba i problema mladih kroz umrežavanje i kapacitiranje organizacija civilnoga društva – cilj projekta.

Osim toga cilj nam je potaknuti međusobno povezivanje, umrežavanje i propitivanje mogućnosti za zajedničke partnerske projekte u području rada s mladima te osnažiti organizacije civilnoga društva u svrhu kreiranja kvalitetnih rješenja u skladu s potrebama i trendovima mladih te razvoja većeg broja novih rješenja koji bi poboljšali sliku položaja mladih u Europi.

U okviru projekta, koji će se provesti u trajanju od 10 mjeseci (30.09.2020.-30.07.2021.) provest će se Događaj za uspostavu kontakata u Trening centru Pirovac od 7. do 13.6.2021, a na istom je planirano sudjelovanje 16 djelatnika, odnosno predstavnika iz 8 organizaciji aktivnih u području rada s mladima – Češke, Rumunjske, Španjolske, Poljske, Grčke, Litve, Islanda i Hrvatske.

Očekivani rezultati:
1. Digitalna informativka koja će biti kreirana i diseminirana u svrhu širenja informacija o organizacijama koje rade s mladima
2. Digitalni priručnik s razrađenim konceptima projektnih ideja najmanje 4 uspostavljena partnerska tima

Projekt je financiran sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+, Ključna aktivnost 1 (KA1) – Projekti mobilnosti za mlade i osobe koje rade s mladima