Project Description

Cilj projekta Colours of our lives je omogućiti mladima upoznavanje drugih kultura kroz prepoznavanje sličnosti i različitosti među istima, načinima življenja i sl., odnosno kroz zajedničko druženje i rad doprinijeti smanjivanju predrasuda i stereotipa među mladima, podizanju europskih vrijednosti i osjećaja pripadnosti zajedničkoj Europi.

Projekt je namijenjen srednjoškolcima iz 6 različitih država: Češke, Rumunjske, Latvije, Španjolske, Italije i Hrvatske.

Kao glavna aktivnost projekta, od 27.8. do 4.9.2022., održat će se razmjena mladih u češkom Hradeku, a na istoj će sudjelovati 24 mlade osobe.

U svrhu postizanja planiranog cilja, tijekom razmjene će se koristiti metode neformalnog obrazovanja: radionice, prezentacije, rasprave, igre uloga, interkulturalne aktivnosti, igre, izlet i dr.

Nositelj projekta i organizator Razmjene mladih je EUROTEAM CZECH REPUBLIC, z.s. – iz Havířova, Češka, dok su partneri na projektu (CZE), Malik E.T.S. iz Italije, EDUBIZ Association iz Rumunjske, Young Folks LV iz Latvije, Asociación P.O.D. iz Španjolske te PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Više informacija o projektu: https://cool-2022.webnode.cz/

Projekt “Colours of your lives” je sufinanciran sredstvima Europske unije, kroz program Erasmus+