Project Description

Projekt “Digit Yourself” dio je prve godine provedbe akreditiranog programa Erasmus+ kojeg PRONI Centar posjeduje za razdoblje (2021. – 2027.)

Projekt se provodi u partnerstvu s 4 organizacije iz europskih zemalja (Euroteam Czech Republic, z.s. iz Češke, Asociacija “Aktyvus Jaunimas” iz Litve, Proatlantico – Associacao Juvenil iz Portugala te Youth Alma iz Rumunjske) u trajanju od 18 mjeseci, od 1.5.2021. do 30.10.2022. godine.

Cilj projekta je unaprijediti komunikacijske i prezentacijske vještine mladih (od 15 do 30 godina) kroz upotrebu digitalnih alata u skladu s potrebama i trendovima u društvu.

U ovom procesu, želimo aktivno uključiti 20 mladih iz ukupno 5 država, kako bi isti osim stjecanja znanja i vještina iz navedenog područja, radili i na interkulturalnom učenju.

Glavna aktivnost projekta – Razmjena mladih održat će se u Trening centru Pirovac u općini Pirovac u trajanju od 10 dana, a istoj će prethoditi unaprijed planirani posjet na kojemu će voditelji rada s mladima razraditi program te se pripremiti za održavanje razmjene mladih koja će biti organizirana od 24.6. do 3.7.2022.

Provedbom ovih aktivnosti doprinijet će se ispunjavanju prvog strateškog cilja akreditacije – povećati kompetencije mladih potrebnih za njihovu bolju socijalnu integraciju, prihvaćanje različitosti te povećanje zapošjivosti.

Projekt “Digit Yourself” je sufinanciran sredstvima Europske unije.