Projekt “Moje mjesto, moj odraz” za cilj ima provesti interaktivni trening program za 25 sudionika iz 5 zemalja, koji će biti osnaženi za usvajanje dodatnog znanja i poboljšanje svojih vještina u području rada s mladima i rada u zajednici, stavljajući dodatni fokus na volontersko sudjelovanje mladih. Njihovo učenje zasnivat će se na temama volonterstva, posebice kako pružiti aktivnu potporu za sudjelovanje mladih u lokalnim zajednicama i kako ohrabriti mlade s manje mogućnosti da postanu pro-aktivni članovi društva. Također, projekt se zasniva na razvoju interkulturalnog dijaloga i razmjene među mladima koji dolaze iz društava različitih po svojim gospodarskim, društvenim, kulturnim i mnogim drugim obilježjima.

Projekt uključuje nekoliko važnih aktivnosti, kombiniranih i oblikovanih kao trening program, interkulturalne večeri, posjeta regiji, praktičan volonterski rad u lokalnoj zajednici Pirovac, kao i aktivnosti koje se nastavljaju po povratku u zemlje sudionika.

Promotori/partneri u projektu su organizacije civilnoga društva iz Moldavije, Srbije, Nizozemske, Slovenije i Hrvatske. Glavna aktivnost bit će organizirana u Pirovcu, Hrvatska, u Trening centru za mlade, kao 9-dnevna aktivnost. Razdoblje trajanja projekta planirano je od 1. svibnja do 1. rujna 2011. godine.

Projekt ”Moje mjesto, moj odraz” financiran je sredstvima Europske komisije kroz program Mladi na djelu, Akcija 3. – Mladi u svijetu, Podakcija 3.1. – Suradnja sa susjednim partnerskim zemljama Europske unije

logo_mladi logo_mladi_hr logo_mladi