Project Description

Provedba druge godine ERASMUS akreditacije u području mladih  temelji se na provedbi 2 aktivnosti. Riječ je o aktivnosti treninga te aktivnosti razmjene mladih, a obje aktivnost održat će se u Pirovcu.

U aktivnosti treninga “Sustainable Changemakers” sudjeluje 16 sudionika iz 5 zemalja. Ova aktivnost provest će se s ciljem osviješćivanja stručnjaka za rad s mladima o potrebama održivog razvoja iz perspektive mladih te osposobljavanja da se kao odgovorni, ohrabreni i svjesni profesionalci ponašaju prema potrebama mladih. U sklopu treninga sudionici će imati priliku pobliže se upoznati te promišljati o pojedinim ciljevima održivog razvoja te o aktivnostima koje mogu implementirati u svojim zajednicama, a vezano uz pojedini cilj. Proactive Future iz Španjolske, Eco Intercultura South iz Italije, Euroteam Czech Republic, z.s. iz Češke te MKC Slovenj Gradec iz Slovenije.

Aktivnost razmjene mladih “ABC to voluntarisam” usmjerena je ka unaprjeđenju komunikacijskih, prezentacijskih, organizacijskih te liderskih vještina mladih sukladno potrebama i trendovima u društvu. Partneri u sklopu ove aktivnost bit će sljedeće organizacije: Malik iz Italije, Proatlantico iz Portugala, Centar za razvoj zajednice Link iz Srbije te Young Folks iz Latvije. Razmjena mladih okupiti će 25 osoba – po 4 predstavnika mladih sudionika iz  1 osoba  lider mladih iz svake partnerske organizacije.

Projekt 2.godine traje 15 mjeseci, od 01.06.2022. do 31.08.2023.

Provedba ovih aktivnosti sufinancirana je sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+