Project Description

Projekt “Uspostavi kontakt – poveži se” ima za cilj potaknuti međusobno povezivanje, umrežavanje i propitivanje mogućnosti za zajedničke partnerske projekte u području rada s mladima, udruga mladih i za mlade iz programskih i partnerskih zemalja (njih ukupno 11).

Ciljana skupina projekta su predstavnici (njih 22) organizacija koje rade s mladima iz 10 zemalja s područja Europe. Nositelj projekta je PRONI Centar za socijalno podučavanje, koji će u suradnji s partnerima provoditi projekt u razdoblju od 10 mjeseci (od 01.02. do 30.11.2018.). Partneri u projektu su: Circolo Arcci Nuova Associazione-Circolo Territoriale di Chieti (Italija), Zdravo da ste- Hi Neighbour (Bosna i Hercegovina), Association for volunteerism – Volonterski centar Skopje (Makedonija), All-Ukrainian Association for Youth Cooperation “Alternative-V” (Ukrajina), Unternehmergesellschaft haftungsbeschrankt Roter Baum Berlin (Njemačka), Centar za omladinski rad (Srbija), GSM Genclik servisleri merkezi dernegi (Turska), Međunarodno udruženje “Interaktivne otvorene škole” (Bosna i Hercegovina), Asociatia Obsteasca Centrul Pro Comunitate (Moldavija) i Javni zavod za turizem, sport, mladinske in socialne programe SPOTUR Slovenj Gradec (Slovenija).

Glavna aktivnost projekta bit će šestodnevni Događaj za uspostavljanje kontakata koji će se održati u Hrvatskoj, Pirovac od 10.6. do 16.6.2018., a omogućit će:

– međusobno upoznavanje i kvalitetnu razmjenu znanja, iskustava i metoda u rad u s mladima različitih organizacija u Europi

– bolje razumijevanje potreba i problema mladih u različitim zemljama Europe

– upoznavanje s nacionalnim i europskim međunarodnim kontekstom rada s mladima i prilikama za mlade u Europi

– kreiranje novih konkretnih partnerstava u području rada s mladima

– razvoj konkretnih projektnih ideja

– kreiranje konkretnih akcijskih planova partnera.

Nastavna faza projekta (od srpnja do kraja studenog 2018) temelji se na primijeni usvojenih rezultata zajedničkog rada ali i novih vještina, metoda i načina rada s mladima kroz predstavljanje projektnih ideja i akcijskih planova unutar partnerskih organizacija, doradu projektnih ideja za apliciranje na natječaje i diseminaciju rezultata projekta kao i diseminaciju PDF Priručnika “Partnerstva u radu s mladima”.

Kroz raznolike aktivnosti projekta, kao i pomno razrađenu metodologiju koja će potaknuti interakciju i aktivno sudjelovanje svih sudionika, projektom ćemo utjecati na kreiranje konkretnih partnerstava u području rada s mladima, te izradu zajedničkih nacrta projektnih ideja usmjerenih na poboljšanje položaja mladih. Sudionici će kroz proces biti osnaženi za samostalnije djelovanje u smjeru poticanja i razvijanja novih partnerskih projekata, a rezultati projekta, kao i izrađeni priručnik služit će kao primjer dobre prakse za druge organizacije mladih i za mlade u Europi.

 

Projekt “Uspostavi kontak – poveži se” financiran je sredstvima EU kroz program Erasmus+, ukupne vrijednosti 15.886,00 EUR

„Sadržaj o projektu isključiva je odgovornost PRONI Centra za socijalno podučavanje.“

Kontakt osoba za više informacija:
Karolina Šoš Živanović,
voditeljica projekta
icm-vu@proni.hr

1454410764_eu-flag-erasmus--vect-pos