Project Description

Projekt “Zajedno jači” dio je prve godine provedbe programa Oznake kvalitete koju PRONI Centar posjeduje za razdoblje (2021. – 2027.)

Cilj projekta je informirati i educirati mlade iz naše zajednice, posebice one mlade s manje mogućnosti, o konceptu održivog razvoja, kako bi se i oni sami aktivirali i poduzimali različite aktivnosti koje doprinose cilju održivosti.

Mladi s manje mogućnosti inače imaju manje prilika za sudjelovanje stoga će se kroz ovaj projekt posebno poticati njihovo aktivnosti uključivanje te sudjelovanje.

Volonteri će u sklopu projekta provoditi sljedeće aktivnosti:

-Informiranja mladih o ciljevima održivog razvoja putem online komunikacijskih kanala
-Priprema i vođenje različitih aktivnosti o temama i ciljevima održivog razvoja (kreativne radionice, hangout aktivnosti (večeri društvenih igara, filmske večeri, glazbene večeri), volonterske akcije, rasprave) u cilju promicanja održivog razvoja
-Priprema i vođenje jezičnog tečaja
-Priprema offline i online aktivnosti za promociju projekta i programa Europske snage solidarnosti

Pored svega, kroz zajedničko djelovanje međunarodnih i lokalnih volontera na informiranju o konceptu održivog razvoja, doprinijet će se i promociji Europskih snaga solidarnosti, ali i podizanju razine motiviranosti mladih ljudi za uključivanje u programe solidarnosti putem navedenog Programa.

Projekt “Zajedno jači” sufinanciran je sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije.