Predstavnici PRONI Centra, sudjelovali su na konfereniciji „Informacija uPRAVO sad!-mladi pitaju“, koja se, 17.travnja na Europski dan informiranja mladih, održala u Hrvatskom saboru u organizaciji Ministarstva socijalne politike i mladih i Zajednice Informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, čija je članica i suosnivač PRONI Centar.
U okviru konferencije, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i direktor Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) Davide Capecchi potpisali su Europsku povelju o informiranju mladih, čime je Hrvatska postala trideseta potpisnica među europskim državama koje su podržale ovaj ključni dokument za rad na području informiranja mladih.

Organiziranjem konferencije, započela je i kampanja istoimenog naziva, a koja će se provoditi, kako na europskoj razini i nacionalnim razinama drugih država članica Vijeća Europe, tako i u Republici Hrvatskoj, od 17. travnja do 31. prosinca 2012. godine. Glavni ciljevi Kampanje su osvijestiti mlade ljude da imaju pravo na informiranje, potaknuti ih da potraže informacije u info-centrima za mlade te ih uključiti u zagovaranje osiguravanja prava na informiranje kod donositelja odluka.