Agencija za mobilnost i programe EU poziva Vas na predstavljanje programa Europske snage solidarnosti i radionicu pisanja projekata solidarnosti. Uz predstavljanje mogućnosti za mlade i organizacije u ovom programu, održati će se i radionica namijenjena aktivnosti „Projekti solidarnosti“.

Tijekom radionice sudionici će imati priliku dobiti informacije o samom formatu Projekata solidarnosti, što je pozitivni učinak na zajednicu te što donosi dimenziju solidarnosti u projekte. Djelatnici Agencije za mobilnost i programe EU će davati savjete na konkretne ideje za Projekte solidarnosti koje bi prijavitelji proveli u svojim lokalnim zajednicama. Svim zainteresiranim želimo pružiti potporu i savjete za pripremu što kvalitetnijeg projektnog prijedloga kako bi lakše dobili financijsku potporu i kako bi u okviru projekta ostvarili što bolje rezultate.

Radionica je namijenjena svim organizacijama (udrugama, javnim tijelima itd.) kao i mladima (od 18 do 30 godina) koji su zainteresirani upoznati se s mogućnostima programa Europskih snaga solidarnosti te steći uvid u prijavu i provedbu Projekata solidarnosti u svojim zajednicama.

Radionica će se održati u prostorima PRONI Centra za socijalno podučavanje, u Osijeku, Ul. kralja Zvonimira 15, 28. ožujka 2019. godine s početkom u 11,00 sati.

Predviđeno vrijeme trajanja radionice je 5 sati.

Sudjelovanje je besplatno, a broj osoba iz jedne organizacije nije ograničen.

Prijave će biti otvorene do 25. ožujka 2019. Agencija za mobilnost i programe EU može izvršiti povrat putnih troškova javnog prijevoza.

Prijavni obrazac možete ispuniti ovdje.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na ess@mobilnost.hr, a više informacija o programu Europske snage solidarnosti pročitajte na www.europskesnagesolidarnosti.hr.